Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Over

TradeWinds

“Tijd voor een nieuwe wind”, dacht TradeWinds oprichter Jean-Pierre Galeyn. Zo gezegd, zo gedaan: sinds 1 mei zet dochter Laure Galeyn zijn levenswerk verder met passie en kunde. Zo blijft het atelier in vertrouwde handen van de familie en wordt er verder gebouwd op de nostalgische drijfveer: ambacht verenigen met hedendaagse technologie in kwalitatieve, duurzame buitenproducten.

Wie is opvolgster Laure Galeyn? 

Laure werd grootgebracht met waarden zoals authenticiteit en duurzaamheid. Dat ze vandaag in de voetsporen van vader Jean-Pierre treedt, spreekt voor zich. Een frisse start, met al een mooie carrière achter de rug. “15 jaar lang werkte ik in de interieurarchitectuur, zowel commercieel als uitvoerend. Vooral in de natuurstenenwereld, en even bij een projectontwikkelaar.” Maar in 2022 werd het tijd voor iets nieuws.

Jean-Pierres levenswerk verderzetten

Vader en dochter werkten al vaker samen, zo bezochten ze tal van internationale beurzen samen. En terwijl Jean-Pierres pensioen naderde, borrelde onderweg een idee op: wat als Laure TradeWinds van haar vader overneemt? “Ik zocht een eigen creatief project, kleinschalig en ambachtelijk met aandacht voor duurzaamheid. Een project dat eigenlijk al heel mijn leven om de hoek loerde.” Zo geschiedde. Sinds 1 mei is Laure Galeyn zaakvoerdster van TradeWinds. Samen met de vier ervaren medewerkers in het atelier zet ze de zaak enthousiast verder.

In vertrouwde handen

Dat de zaak in vertrouwde handen blijft, is mooi meegenomen. “Ik ken de waarden, ik ken de klanten, en ga er 100% voor. En het leuke is: mijn vader blijft altijd dichtbij. Letterlijk, want hij zal het atelier nog geregeld bezoeken.” Zo wordt de knowhow rustig overgedragen van vader op dochter, zonder haast en in alle vertrouwen.

Trade Winds’ missie

Laures doel? Verder bouwen aan de missie en visie van haar vader, van TradeWinds. Geen massaproductie, wel vorm en functie opnieuw laten samensmelten met elkaar. Door ambacht en technologie te verenigen in kwaliteitsvolle, duurzame, esthetische en authentieke buitenproducten. En bovenal: de producten laten harmoniëren met de omgeving, van natuurlijkwilde tuinen tot strakgemaaide parken. What you see, is what you get. Dat is TradeWinds, en zal het ook blijven onder Laures vleugels.